Nystartat – men redan en marknadsLEDare!

Företaget är inte ens ett år gammalt, men ändå ingen nybörjare precis. Redan från start tillhör Ledvance marknadsledarna inom LED-belysning.
På Elfack visar vi upp ett helt nytt armatursortiment, säger Christiane Binsteiner, marknadsansvarig på Ledvance.

nyhet2_2Ledvance, med 9 000 anställda, klev ur internationella belysningsjätten Osram som ett självständigt bolag i juli 2016 och kombinerar traditionell allmänbelysning med modern framåtblickande ljusteknik.

Som namnet antyder sätter Ledvance fokus på LED-teknologin.
– Det är framtiden inom belysning, menar Christiane Binsteiner.
– Utvecklingen har gått oerhört snabbt. På årets Elfack, kommer vi t ex inte att visa halogen eller andra ljuskällor. Enbart LED-produkter.

Den stora fördelen, menar hon, är energibesparingen. Visserligen kostar LED-belysning mer än alternativa ljuskällor men det betalar sig:
– I många fall är återbetalningstiden för investeringen mindre än ett år. En Osram Parathom Pro Par16 för professionella applikationer har t.ex. en extremt lång livslängd på upp till 40 000 timmar.

Vilka är era viktigaste målgrupper på mässan?
– Grossister och installatörer i första hand. Men också arkitekter, konsulter och ljusplanerare.

Och vilka miljöer inriktar ni er på?
– Allt ifrån bostäder till kontor och industrier, lagerlokaler, parkeringsgarage, hälsovård, butiksmiljöer, hotell och restaurang. Vår nya armaturportfölj täcker in väldigt många applikationsområden.

Vilka nyheter presenterar ni i år?
– Hela vårt armatursortiment är nytt! Spotlights och downlights, linjära och infällda LED-armaturer och LED-armaturer för höglager. Vi har floodlights som t ex kan lysa upp fasader eller parkeringsplatser. Och fuktsäkra LED-armaturer som är skyddsklassade enligt IP65. Vi har lagt stor vikt vid att våra produkter är effektiva och lätta att installera.
– Dessutom visar vi vårt omfattande sortiment av Osram LED-ljuskällor. Många är i helglasutförande – med samma storlek, utseende och material som vi minns från glödlampan.

Kan det nya varumärket underlätta lanseringen på Elfack?
– Absolut, det tror jag. Vi hoppas att det upplevs som nytt och fräscht.
Samtidigt känner vi våra kunder, känner grossisterna, har ett bra nätverk.
– Vi vill vi också förmedla att vi är en organisation med stor operationell frihet, och att vi kan svara snabbt på förändringar på marknaden.

Elfack är företagets största mässa i Skandinavien hittills.
– Jag ser verkligen fram emot mässan, det är en väldigt bra och viktig marknadsplats för oss, säger Christiane Binsteiner.
– Framförallt vill vi träffa våra kunder och berätta om Ledvance. Det finns säkert de som ännu inte lagt vårt nya varumärke på minnet. Efter Elfack hoppas vi att alla ska känna till det.