20 startups visar upp sig på Switch

Innovationstakten på energiområdet är högre än någonsin!
Det blir tydligt på Switch, framtidsarenan på Elfack, där 20 startups får ställa ut, pitcha, nätverka och matchmakas med storbolag.
– Vi vill vara en katalysator i den processen, säger Sasan Shaba, portföljutvecklare på Energimyndigheten, som ligger bakom satsningen.

Sasan ShabaFörändringskraft kommer ur innovationer. Omställningen till ett mer hållbart energisystem, som vi är mitt uppe i, är inget undantag. Det är bakgrunden till den stora satsningen på innovationsbolag som görs under Elfack och de parallella arenorna Switch och Power Circle Summit. Energimyndigheten är partner i satsningen, bl a genom Innovationsracet, en tävling med fina priser i potten, där fem utvalda startupbolag deltar – Einride, Enjay, Mimbly, Eneryield och Surfcleaner. De fem och ytterligare femton, alltså totalt 20 bolag från Energimyndighetens portfölj av innovationsföretag, är inbjudna att medverka på Switch 8–9 maj.

– Vi ser det som en mycket intressant arena, med många stora aktörer på plats. Vi vill att våra bolag ska få så mycket exponering som möjligt i sådana sammanhang, säger Sasan Shaba. Det finns ett stort värde för dem i att få presentera sina lösningar och nätverka med potentiella kunder som finns där. Det är ju vår roll, från Energimyndighetens sida, att medverka till just sådana kontakter.

På Switch får de 20 innovationsbolagen disponera var sin utställningsyta och får även möjlighet att pitcha från scen.
– Vi erbjuder dem dessutom matchmaking via Ignite Sweden, så de kommer alla att matchas med storbolag, besökare och utställare på Elfack, som är intresserade av deras lösningar, säger Sasan Shaba.

Energimyndigheten har ett stort engagemang i mötesplatsen.
– Fokus ligger på våra innovationsbolag, för oss handlar det om att de ska komma ut på marknaden, understryker han. Då får de möjlighet att göra impact och skapa tillväxt, inte bara i Sverige utan globalt. Genom att fokusera acceleration och implementering visar vi hur dessa lösningar faktiskt kan bidra till den nödvändiga energiomställningen.

Läs mer om Switch