I huvudet på Sveriges kändaste elektriker

– Nej, det är INTE Glenn Hysén. Jag vet ju att många utanför branschen tror att den gamle mittbacken och IFK-ikonen som vi nyligen intervjuat måste vara Sveriges kändaste elektriker. Men så är det inte. Åtminstone inte bland elektrikerna själva.

Fredrik Karlsson, chefredaktör och ansvarig utgivare på tidningen Elinstallatören, är bestämd och säker på sin sak. Och han om någon borde ju veta. Karlsson är chefredaktör och ansvarig utgivare på branschtidningen som räknas som ledande inom elteknikområdet.
– Vår tidning ges ut av Installatörföretagen och våra läsare är främst elinstallatörer.

Fredrik Karlsson understryker att Elfack är en viktig mässa och mötesplats för branschen:
– Vi vill inte bara bevaka mässan åt våra läsare, utan vi vill också passa på att möta våra läsare. Därför är vi också som partner med och driver scenen Forum för EL, med ett fylligt program varje dag under mässan.

En av dagarna presenteras en lite mer lättsam programpunkt på scenen Forum för EL: ”I huvudet på Sveriges kändaste elektriker”.
Det är Elinstallatörens Sofie Båtmästar som tillsammans med Fredrik Karlsson står för utfrågningarna på scen. Men om det nu inte är Glenn Hysén, vem är då kändast om man frågar elektrikerna själva?
– Jag vet inte om jag ska avslöja namnet så här i förväg. Men jag kan säga så mycket som att det är en ytterst engagerad person, som säger vad han – ja, det är en han – tycker. Han brinner verkligen för yrket och avskyr fusk inom branschen…

Chefredaktören avslöjar också att han tidigare har intervjuat personen ifråga för tidningen Elinstallatören och att artiklar om kändiselektrikern alltid blir väldigt populära:
– Ja, vi har skrivit en hel del om den här personen genom åren. Och så fort vi gör det hamnar artikeln på listan över mest lästa. Det här är en person som vet hur man ska få uppmärksamhet. Nuförtiden har han ju till och med en egen YouTube-kanal. Och innan dess syntes han rätt mycket på tv.

Vi har alltså att göra med något så ovanligt som en mediekändis som är känd för att vara just elektriker.
Men vem är då denna karismatiska man? Karlsson svarar på nytt lite undflyende:
– Vid det här laget har ALLA elektriker listat ut vem det är. Det är jag säker på. Och den som fortfarande inte vet är varmt välkommen till scenen Forum för EL under Elfack. Det kan det vara värt, även om du inte jobbar med el.
Ja, det tycks alltså finnas en hel del i huvudet på Sveriges kändaste elektriker. Chanserna bör väl också vara goda för att det kommer mycket intressant ur munnen på honom under samtalet.