Visionsdrivna utvecklingsprojekt med hjärta i

Johanneberg Science Park är liksom Lindholmen Science Park en ny partner som debuterar på Switch Arena under årets Elfack. Och precis som ”systerparken” drivs Johanneberg Science Park av att göra samhällsnytta genom visionsdrivna utvecklingsprojekt. Då är det viktigt att också ta med hjärtat.

Eva Hellberg har sina rötter i Chalmers, men sedan starten av Johanneberg Science Park 2011 har hon i rollen som kommunikationschef byggt upp parkens varumärke som mötesplats och kommunikationsplattform. Idag har man 23 medarbetare, 40 projekt och över 3 000 gäster årligen på sina event. Eva Hellberg om sin egen drivkraft:

– Jag drivs av energin att förädla tillsammans. Dessutom älskar jag att cykla i vår vackra stad.

Under de två dagarna som Switch Arena är öppen på Svenska Mässan kommer Eva Hellberg och hennes medverkande kolleger att nätverka. Dessutom bjuder de in till ett seminarium om hur deras arbete bidrar till att bygga hållbara och smarta städer. För det är just den typen av utvecklingsarbete som är kärnan i Johanneberg Science Parks verksamhet:

– Tillsammans med partners från akademi, samhälle och näringsliv driver vi nationella och internationella innovationsprojekt som testar lösningar på framtidens samhällsutmaningar, som till exempel energiförsörjning, hållbart byggande och boende. Hos oss finns bred expertis och mycket erfarenhet som vi gärna bidrar med.

Angående förväntningar kring deltagandet på Svenska Mässan i maj svarar Eva Hellberg:

– I vår ordinarie verksamhet bygger vi de nätverk som krävs för att uppnå vår vision om att leverera inspirerande lösningar för hållbara samhällen. Att vara med på Switch Arena är ett nytt tillfälle att möta nya människor från andra branscher, organisationer och företag som vi naturligt inte träffar annars. Och dessutom blir det ett tillfälle för oss själva att omvärldsspana och uppdatera oss.

Vad ser då kommunikationschef Hellberg som de stora utmaningarna i framtiden? Vilken förändringskraft efterlyser hon?

– Det krävs en bred samverkan mellan näringsliv och samhälle för en snabbare omställning. Förändringskraften för mig är implementeringen och effekterna av vår värdegrund. Vi drivs av samskapande och samhällsnytta i visionsdrivna initiativ med stort hjärta i. Utmaningen är att göra rätt prioriteringar i en snabbt föränderlig värld.

Den 8-9 maj kan du möta Eva Hellberg och hennes medverkande kolleger på Switch Arena. Bli inte förvånad om hon kommer dit på sin cykel.

Eva Hellberg, kommunikationschef Johanneberg Science Park

Läs mer om Switch