Aktiviteter 2017

Branschfest

Välkommen till tidernas branschfest den 9 maj!

Dagens Värd bjuder på frukost under Elfack

Har du rest långt till Elfack, eller behöver du fylla på energin inför en fullspäckad dag på mässan? Du som besöker Elfack blir bjuden på frukost av Dagens Värd, tisdag till fredag. I entréerna möts du av Dagens Värd-personal som delar ut frukostkuponger. Frukosten serveras varje dag i caféerna på plan 2 kl. 09-10.30. Välkommen!

Dagens Värdar
Tisdag: Elektro Elco
Onsdag: PM Flex
Torsdag: Pipelife
Fredag: PM Flex

eSmart

En helt ny mötesplats för alla de aktörer som vill göra affärer i framtidens el- och energibransch.

Ljusyoga på Elfack: stressa ned!

Ljusyoga är ett helt nytt inslag på årets Elfack. Alla är välkomna att delta i övningarna på mässgolvet.
– Ljuset påverkar vår hälsa mycket mer än vad de flesta är medvetna om, säger Reine Karlsson, professor i EcoDesign och VD för InsideLight AB.

Förutom sin akademiska roll har Reine Karlsson verkat inom belysningsbranschen, bl.a. som utvecklingschef för Luma-lampan i slutet av 1980-talet. Under Elfack talar han vid två tillfällen, 11 och 12 maj, på Forum för ljus-scenen på temat ”Mervärdet av rätt belysningsvariation”.

Tillsammans med Reine Karlsson har Eyra Fysio tagit fram träningskonceptet som kallas ljusyoga. Konceptet kombinerar fysisk aktivitet, närvaroträning och musik med dagsljusbelysningen på ett helt unikt sätt. Under passet varierar ljuset avseende både intensitet och spektra (rött/blått) i samklang med att även intensiteten i de mjuka yogarörelserna och musiken varierar. Sättet att använda belysningen på kallas Human Centric Lighting (HCL) och är väl beforskat med dokumenterad effekt på bl.a. sömnsvårigheter, trötthet, stress och nedstämdhet.

På Elfack kommer ljusyoga-passen att genomföras den 11 samt 12 maj med start varje heltimma fr.o.m. kl. 10.00. Passen är 20 minuter långa och under passets gång berättar en speaker om varför ljuset förändras och vad det kan ha för betydelse. Ingen föranmälan krävs.

Elfack Design Award

I år utses som vanligt vinnaren av utmärkelsen på Elfack. En jury har valt ut en antal nominerade bidrag och vinnaren röstas fram av besökarna på mässan.