Aktiviteter 2017

Vad hände under Elfack 2017?

Branschfest

Tidernas branschfest ägde rum!

Dagens Värd bjöd på frukost under Elfack

Hade du rest långt till Elfack, eller behövde du fylla på energin inför en fullspäckad dag på mässan? Besökare av Elfack 2017 bjöds på frukost av Dagens Värd, tisdag till fredag. I entréerna mötte Dagens Värd-personal upp hungriga besökare och delade ut frukostkuponger.

Frukostvärdar
Tisdag: Elektro Elco
Onsdag: PM Flex
Torsdag: Pipelife
Fredag: PM Flex

eSmart

En helt ny mötesplats för alla de aktörer som vill göra affärer i framtidens el- och energibransch.

Ljusyoga på Elfack: stressa ned!

Ljusyoga var ett helt nytt inslag på Elfack 2017. Alla var välkomna att delta i övningarna på mässgolvet.
– Ljuset påverkar vår hälsa mycket mer än vad de flesta är medvetna om, säger Reine Karlsson, professor i EcoDesign och VD för InsideLight AB.

Förutom sin akademiska roll har Reine Karlsson verkat inom belysningsbranschen, bl.a. som utvecklingschef för Luma-lampan i slutet av 1980-talet. Under Elfack talade han vid två tillfällen, 11 och 12 maj, på Forum för ljus-scenen på temat ”Mervärdet av rätt belysningsvariation”.

Tillsammans med Reine Karlsson har Eyra Fysio tagit fram träningskonceptet som kallas ljusyoga. Konceptet kombinerar fysisk aktivitet, närvaroträning och musik med dagsljusbelysningen på ett helt unikt sätt. Under passet varierar ljuset avseende både intensitet och spektra (rött/blått) i samklang med att även intensiteten i de mjuka yogarörelserna och musiken varierar. Sättet att använda belysningen på kallas Human Centric Lighting (HCL) och är väl beforskat med dokumenterad effekt på bl.a. sömnsvårigheter, trötthet, stress och nedstämdhet.

Elfack Design Award

2017 utsågs som vanligt vinnaren av utmärkelsen på Elfack. En jury valde ut ett antal nominerade bidrag och vinnaren röstades sedan fram av besökarna på mässan. Gratulerar till 2017 års vinnare PM Flex!