Framtidens affär är digital - hänger du med?

  • torsdag / 09 maj / 2019
  • 11:30-12:30
  • Scenen Switch

Beskrivning

Nästa stora sak är här! Det är internet igen, den här gången när den fysiska världen kopplas upp till Internet. Processen kallas ofta Internet of Things – IoT där "T" hänvisar till den fysiska världen. Och den här gången kommer påverkan på samhälle, organisationer och människor att bli ännu större än vad Internet hade i sin första utvecklingsfas. Det är nämligen bara när en process är helt digital som vi får fördelarna fullt ut. Då kan vi lägga till turbofunktionalitet som artificiell intelligens, robotik och dataanalys som leder stora vinster i snabbhet, kostnad, effektivitet och kvalitet. Effekterna kan bli drastiska förändringar av hela branscher men till stor nytta för kunder och samhälle. Vi är bara i början av denna fundamentala samhällsförändring där varken slutresultatet eller receptet för framgång finns att tillgå.
 
Seminariet belyser hur aktörer inom energi-, mobilitet- och fastighetsbranscherna tar sig an den digitala transformationen, vilken vision de jobbar utifrån, vilka som är deras främsta drivkrafter och vilka nyttor ser de för kunderna. Vi försöker också reda ut vad kommer att krävas av den som slutligen kommer ut som vinnare i denna komplexa omvandling?
 
Vi får ta del av några världsledande framkantsexempel på IoT-affärer och diskutera med ledande aktörer inom energi-, mobilitet- och fastighetsbranschen om hur de formar sin framtidsvision för hållbar energi och arbetar med sin digitala transformation.
 
Medverkande: Några start-ups med innovation i världsklass, ett par etablerade större aktörer med digitalisering i fokus i sin affärsutveckling
Moderator: Magnus Melander SMSE/THINGS

Talare

Kostnadsfri föreläsning

Föreläsningen är kostnadsfri.