Röster om och från Elfack 2017

Besökare

”Elfack är en bra mötesplats för att inspireras och få en inblick i vilka nya produkter och lösningar som finns på marknaden idag. Produkterna utvecklas hela tiden och det är ju viktigt att hålla sig uppdaterad, så det är ju jätteviktigt att vara här!”
Jetulla Pallavic, eltekniker, Treoplast

”Elfack är ett ypperligt tillfälle för att nätverka och knyta kontakter. Vi är leverantörer till många av utställarna här och idag hoppas jag på att knyta många nya kontakter med nya intressanta bolag som vi skulle kunna arbeta med. Det som är så bra med mässan är att den är så pass stor, bred och internationell. Jag har redan pratat med många bolag, blad annat från Sverige, Norge, Finland och Frankrike. Elfack är helt klart värt ett besök!”
Patrik Berggren, affärsutvecklare, Dantherm AB

”Jag har fått med mig en hel del produkter härifrån idag, bl.a. belysningsprodukter. Här finns jättemycket nytt. Vårt företag är alltid ute efter nya smidiga lösningar t.ex. att dra ner timtid och installationstid, så det har varit en givande dag. Vi kommer ta med mycket härifrån som vi kommer ha i bakhuvudet inför kommande investeringar.”
Mikael Emanuelsson, projektledare, Elajo El och Energiteknik

”Mässan är populär för att här finns ju alla branschnyheter, det är en etablerad mässa och man vet vad man får. Vi är ett trendorienterat bolag så vi vill hänga med i trenderna, därför är det bra för oss att vara här.”
Anders Lundgren, marknadschef, Solar Sverige AB

”Denna mässan är så bra för att det är lätt att ta sig hit och den är väldigt intensiv. Jag är elinstallatör och kom bland annat hit för olika datasystem. Jag har besökt mässan de senaste 20 åren”.
Thommy Boberg, installatör, Elteam

”Vårt företag är här idag för att titta på laddningsstationer till elbilar. Vi besöker Elfack för att få information om nya produkter, och vi har redan hittat det vi söker på mässan idag! Efter dagens mässa planerar vi att investera för uppskattningsvis 2-2,5 miljoner, men mycket var redan uppgjort sedan tidigare.”
Robert Nilsson, byggchef/-ledare, Dala Energi Elnät AB

”Elfack är bra för att träffa leverantörer och knyta kontakter. Jag har redan lyckats knyta runt 5-6 olika kontakter. Jag brukar låta mina anställda komma på mässan, bland annat för att kunna få svar på frågor och funderingar då man på denna mässan kan fråga leverantörerna direkt.”
Jonathan Karlsson, VD, Åkerbo El

”Vi jobbar med elkraft och är ett litet företag på tre personer. Vi kommer hit för att se bland annat nyheter och kataloger. Elfack är tilltalande för vår bransch och det finns ingen anledning för oss att inte komma hit.”
Jonas Edberg, elkonsult, PSN Kraftkonsult

”Det bästa med Elfack är att man förstorar sitt kontaktnät, jag har inte varit här så länge men jag har redan skaffat två, kanske tre, nya kontakter. Vi håller egentligen på med bredband så denna mässan är kanske inte direkt för oss, men det bevisar väl egentligen bara bredden på mässan. Mycket bra!”
Anders Svensson, projektledare, Karlshamn Energi AB

”Jag har besökt mässan många gånger. Vi vill erbjuda våra kunder de bästa produkterna och de bästa lösningarna, så detta är ett perfekt tillfälle att få en överblick över nya produkter och lösningar. Jag förväntar mig att hitta en hel del här som jag kommer ha kvar i bakhuvudet inför kommande investeringar i företaget, framför allt inom belysning, det händer ju mycket inom det området.”
Tobias Andersson, platschef, Elektro Emanuel AB

Den sociala biten är jätteviktig! Vårt team har blivit utbjudna av en utställare ikväll. Jag har mest kollat på monteringslösningar och fått se en hel del nya vinklar och montage. Jag har hand om vår ackordstidslista så jag försöker se här hur den ska se ut, kostnader för montage och så.”
Morgan Andersson, Elektronikförbundet

Utställare

”Vi har haft extremt bra tryck i montern – en klar förbättring mot förra gången. Intresset har varit enormt kring digitalisering, vad den kan erbjuda för elbranschen och hur vi kopplar det till våra produkter. Vår koncern har köpt många mjukvaruföretag de senaste åren och satsat mycket på att ligga i framkant för att möta den växande efterfrågan. På årets Elfack var vi väl rustade för att svara på alla frågor. Vi har fått många nya kontakter, nya affärsmöjligheter och en hel del konkreta leads under mässan. Vi är väldigt nöjda och är absolut med igen 2019.”
Henrik Montalvo, försäljningschef Industri, Siemens

”En toppenbra mässa, för vår del har det varit kanon! Allra störst intresse har vi mött för vårt EcoStruxure-system, en IoT-baserat öppen systemarkitektur och plattform. Produkter vävs samman till ett komplett system, intressant för slutkunder, elektriker, konsulter – ja, alla våra målgrupper.”
Jouni Salmi, specialistsäljare Nätverk, Schneider Electric

”Vi satsade på ett rock’n’roll-tema i montern – och det föll väldigt väl ut. Anledningen var vår produktnyhet, en lätthanterlig rock’n’roll-vagn, där vi lindat upp 300 meter fördragen slang. Den ökar effektiviteten för våra kunder; installationsföretagen. Intresset har varit jättestort, vi har haft massor av besökare. Helhetsintrycket av årets Elfack är fem plus!”
Christer Hellberg, distriktssäljare, PM Flex

”För oss var det första gången på Elfack – vi är ett nystartat bolag sedan Osram delades upp i fjol. På mässan presenterade vi rörelsesensorn Connect som lyser upp när du rör dig i rummet och sedan dimras ned, på så sätt sparas energi. Intresset har varit jättestort, vi har haft massor med besökare.”
Ulrika Träff, ljusplanerare, Ledvance

”Årets Elfack har varit helt strålande! Vi har haft ett jättetryck i montern hela tiden. Vårt huvudbudskap är ju ”Let’s write the future”, där vi lyfter framtidsorienterade ämnen. Intresset har varit enormt, vi är fantastiskt nöjda!”
Maria Eriksson, projektledare, ABB

”Som tjänsteföretag inom framtidsinriktad elteknik, bl.a. med många anställda elinstallatörer, vill vi vara med där branschen möts. Vi hade ett hologram i montern, där hjärna och hjärta visades. Det är inte vår produkt, men det symboliserar vår kompetens. Det har varit bra dagar på Elfack, vi har mött ett stort intresse bland befintliga och nya kunder. Vi är säkert med igen 2019.”
Jens Ålstig, kommunikationschef, Eitech

”Vi är på Elfack tack vare dess bredd och möjligheten att stärka banden mellan våra kunder. Även om vi har bra kundrelationer sedan innan får vi chansen att skapa en form av belöning och ta med våra bästa kunder hit.”
Mikael Olsson, säljare, Solar AB

Talare

Det stora ungdomliga inslaget gjorde stort intryck på mig – det var fantastiskt att se! När vi går över till LED-teknik är det viktigt att veta vad vi gör för att få till rätt ljussättning, det har den unga generationen insett. ”Light the night” är mitt valspråk. Det blir mörkt varje natt. Och många av oss, speciellt när vi blir äldre, är rädda för mörkret. Så vi måste förstå vad som händer, hur det ser ut runt omkring oss. Det ger oss en känsla av trygghet. Men det ger oss förstås också en möjlighet att kunna njuta av vårt landskap på ett bättre sätt.”
Janet Lennox Moyer, världsberömd amerikansk ljusdesigner

eSmart

”Vårt företag var mingelvärd på eSmart, ett väldigt intressant initiativ. Vi fick en del kontakter, besökare som känner till oss för vissa produkter som vi nu diskuterade helt andra frågor med. Framför allt fick vi möjlighet att lyfta fram experter som kunde tala om energiutmaningen utifrån andra vinklar än våra egna produkter. Det var en bra mötesplats, vi ser fram emot en fortsättning.”
Jon Faglöv, försäljningschef, Schneider Electric

”Ett jättebra initiativ! ABB medverkade som lunchvärd, uppslutningen var över förväntan. Vi hade ganska många som lyssnade och ställde frågor efter seminarierna, där vi tog upp Big Data och e-mobility. Vi vet inte exakt vilka målgrupper som var där, men det kändes som en ganska blandad publik. Jag tror absolut att det behövs forum av det här slaget för att dra nya besökare och få fler intresserade av mässan.”
Maria Eriksson, projektledare, ABB