Scenprogram med fokus på kompetensutveckling och tekniska innovationer

ELFACK närmar sig med stormsteg och vi passade på att ta pulsen på Anna Jarnö, Business Manager på Svenska Mässan Gothia Towers.

Med bara sju månader kvar till ELFACK öppnar, vad kan vi förvänta oss för nyheter?
– Det finns flera nya inslag att se fram emot! När vi i teamet planerar mötesplatsen så är syftet att lyfta fram så mycket som möjligt av allt spännande som händer inom el- och energibranschen, både när det gäller etablerad teknik och såklart framtidens lösningar inom el, kraft, ljus och IT.

Förutom mässans cirka 400 utställare så finns mängder av kompetensutvecklande seminarier att ta del utav. Vi planerar också för fler digitala inslag eftersom ambitionen är att skapa en kvalitativ dialog över tid, och givetvis kunna nå fler i branschen oavsett var man befinner sig. Det känns självklart i den nya tid vi lever i, efter att pandemin slog till i mars i år.

Det låter klokt. Du nämnde kompetensutvecklande seminarier, vad kan man förvänta sig av programmet?
– Vi samarbetar med så gott som alla tongivande organisationer inom branschen för att säkerställa ett högt aktualitetsvärde. Alla seminarier är kvalitetssäkrade och kommer att äga rum på våning två där vi kan erbjuda gott om utrymme i säkra miljöer.

Scenprogrammet pågår på två öppna scener och tar sin utgångspunkt i smart elinfrastruktur. Fram till 1:a oktober kunde branschen skicka in förslag och just nu lägger vi ett omfattande pussel för att skapa ett så intressant program som möjligt utifrån mässans teman.

Vilka teman har ELFACK valt att fokusera på?
– ELFACK är ju en mötesplats som verkligen har möjlighet att driva på samhällsutvecklingen inom en rad olika områden och branscher, exempelvis förnybar energi och den ökade elektrifieringen i kombination med allt fler digitala tjänster. Vi kommer att visa tillämpningar i framkant i kombination med inspiration, trendspaningar och djupdykningar i teknisk utveckling. Teman i programmet är:

  • Smarta fastigheter och den smarta staden
  • Smarta elnät och nya lokala energisystem
  • En elektrifierad transportsektor
  • Smart belysning för hållbarhet, bättre hälsa och effektivitet

 

Vad finns det mer för nyheter att upptäcka på ELFACK?
– Vi gör en stor satsning på belysning med fokus på energieffektiva, hållbara och hälsosamma miljöer. Förutom spännande seminarier så skapar vi en helt unik konceptmiljö för att visa ny belysningsteknik i sitt sammanhang. Här kommer besökare både att få möjlighet att ställa frågor till experter, klämma och känna på den senaste tekniken samt ta del av nya belysningskoncept för exempelvis sjukvård, skola eller kontor. Ganska snart kan vi berätta mer men redan nu kan jag avslöja att det inte har funnits något liknande på ELFACK tidigare, berättar Anna Jarnö.

Mer information om programmet på ELFACK presenteras löpande på elfack.com och i gruppen ELFACK på LinkedIn.com.