Artikel: Voltimum okt 2020

Hallå där Anna på ELFACK!

Hur blir det med ELFACK i vår?
Teamet jobbar på för fullt och planeringen löper på helt enligt plan, så det ser bra ut! Vi närmar oss 250 utställare och programmet börjar också ta form. Vi är med andra ord grymt laddade och ser fram emot att slå upp dörrarna den 4:e maj 2021!

Blir mässan av?
Ja absolut, det är vår hypotes och förhoppning! Tillsammans med övriga mässarrangörer i Sverige för vi en dialog med Folkhälsomyndigheten och Regeringen kring hur vi kan öppna upp på ett säkert sätt, utan risk för ökad smittspridning. Så fort det kommer lättnader i restriktionerna så är vi redo att köra.

Parallellt utvecklar vi fler digitala inslag på ELFACK och har under 2020 samlat på oss mängder av goda erfarenheter kring att arrangera effektiva och lyckade digitala möten. Redan i maj gjorde vi strategikonferensen Power Circle Summit – den skulle egentligen ha ägt rum på Münchenbryggeriet i Stockholm. Extra roligt var att konferensen samlade betydligt fler delegater än tidigare år, trots att vi ställde om från fysiskt till digitalt möte på bara några få veckor.

Blir det samma datum som sagt?
Ja, ELFACK och Switch pågår den 4-7 maj. Strategikonferensen Power Circle Summit tjuvstartar redan på kvällen den 3:e maj med en nätverksmiddag. Det blir en fullmatad el- och energivecka helt enkelt!

Blir det några nyheter i mässkonceptet i vår?
Ja, vi kompletterar mässans produktområden så att utställningen fångar upp el, kraft, ljus och informationsteknologi. Därutöver har vi satt fyra teman som ramar in programmet på mässans öppna scener, exempelvis smarta elnät och en elektrifiering av transportsektorn. Samtliga seminarier flyttar upp på våning två, både för att skapa öppna och säkra miljöer samt för att göra det enkelt för besökarna att hitta. Som om det inte vore nog skapar vi ett helt nytt konceptområde kring belysning i samarbete med några av branschens viktigaste aktörer. Så det finns mycket att se fram emot – besökarna gör kanske säkrast att blocka hela veckan så man verkligen hinner med!

Är utställarna taggade på att få träffa kunderna?
Ja verkligen! ELFACK är som du vet Nordens tongivande mötesplats för hela el- och energibranschen och äger rum vartannat år. Efter en tid av väldigt få möten och konferenser pga pandemin så upplever nog de flesta att behovet av att träffas är större än vanligt. Digitaliseringen har ju påverkat oss alla och tvingat oss att tänka nytt, vilket är fantastiskt! Samtidigt så erbjuds så många fler möjligheter i det fysiska mötet, både när det gäller att utveckla affärer och skapa kreativa lösningar. Dessutom skapas en härlig energi i mötet mellan människor, så det ser vi verkligen fram emot!

Vad ska man tänka på när man besöker en mässa?
När det kommer till pandemin så ska man självklart följa de råd som Folkhälsomyndigheten ger, exempelvis hålla avstånd och att vara noga med handhygien. Det är egentligen ingen skillnad oavsett vilken miljö man befinner sig i och när det kommer till fackmässor är det sällan någon större trängsel. Ett tips kan ju vara att välja tidpunkter då det brukar vara mindre besökare på plats, kanske tidigt på dagen eller senare på eftermiddagen. På vår hemsida finns mer information om hur Svenska Mässan Gothia Towers arbetar med säkerheten på plats.

Därutöver handlar det om att förbereda sig för själva mässbesöket, tänker jag. Exempelvis genom att i god tid gå igenom det öppna scenprogrammet och se vad man kan dra nytta av, vilka utställare och leverantörer man vill träffa, vilka mingel och affärsträffar man inte vill missa och så vidare. Att tänka igenom och planera sitt besök har man som regel stor nytta av när man väl är på plats, inte minst eftersom det händer så mycket spännande saker överallt – både hos utställare och i programmet.

www.elfack.com publicerar vi löpande mer information om utställare och aktiviteter den 4-7 maj 2021. Man kan även gå med i gruppen som heter ELFACK på LinkedIn för att få tips och idéer.

Power Circle Summit arrangeras den 3-4 maj. Årets tema är Connecting Energy. Läs gärna mer om både programmet och hur man anmäler sig på www.pcsummit.se. Varmt välkomna!

Artikeln kommer från tidningen Voltimum »