El- och energibranschens framtidsarena, SWITCH, levde upp till de höga förväntningarna

Alla var där! Så enkelt kan årets digitalt genomförda SWITCH sammanfattas.
Förväntningarna var höga på förhand. Energiomställningen stod i fokus. Många frågor ställdes. Och många frågetecken rätades ut.

Onsdagen den 5 maj arrangerades SWITCH, framtidsfönstret för ELFACK, i ett helt digitalt format. Drygt 400 personer följde sändningarna från Svenska Mässan live. Temat för dagen var Elektrifiering och Digitalisering – lösningar för framtidens cirkulära samhälle.

Robert Andrén, generaldirektör för Energimyndigheten, invigningstalade under rubriken ”Omställning Sverige”, vilket satte tonen för hela eventet.
Energiomställningen, alla frågor och aspekter kring den, genomsyrade programmet, som var indelat i fyra teman: elsystemet, transportsektorn, belysning samt fastigheter och städer.
Ett 30-tal experter och beslutsfattare höll seminarier och medverkade i livesända paneldiskussioner.

Tomas Wall, styrelseordförande för Energiforsk, var en av två moderatorer under dagen.
– Innehållet i programmet var fantastiskt! Vi har idag samlat det gäng i Sverige, hela den community, som ska göra energiomställningen. Alltifrån departement och myndigheter till företag, akademi och forskningsinstitutioner. Alla har varit med och alla har pratat om behovet av samverkan. Den här mötesplatsen har aldrig varit mer relevant, säger han.

Karin Bodén, kommunikationsansvarig på Jämtkraft, som också var moderator har bara lovord för formatet:
– Tekniken fungerade perfekt, inga missöden överhuvudtaget. Vi har haft en stor och engagerad publik, som ställt massor med frågor – och på så sätt bidragit, med sina konstruktiva frågeställningar, till att utforma dagen och föra samtalet framåt. Det känns fantastiskt bra!

Anna Jarnö, affärsansvarig för SWITCH, är väldigt nöjd med utfallet.
– Vi har fått mycket positiv respons och uppskattande kommentarer från såväl medverkande som åhörare, berättar hon. Seminarierna och panelsamtalen höll verkligen den nivån som vi önskade oss. Vi känner att det här blev en perfekt upptakt till nästa års ELFACK, som arrangeras 3-6 maj på Svenska Mässan i Göteborg.

Medverkande partners i årets program var Hitachi ABB Power Grids, Midroc, GARO och AddSecure.

SWITCH är framtidsfönstret och katalysatorn för att implementera strategier och visioner inom el- och energibranschen. Mötesplatsen arrangerades i digitalt format 5 maj, som en upptakt inför ELFACK i maj 2022. Mer information på www.elfack.com