Succépodden tar plats på Elfack: "Vill göra våra lyssnare inspirerade"

elektrikerpoddenDet är den första och största podcasten av elektriker, för elektriker. Nu gör den premiär på Elfack.
– Vi är supertaggade, säger Billy Fransson, som tillsammans med sin kusin Peter Fransson gör lyssnarsuccén Elektrikerpodden, som på mässan även sänder live på YouTube och Instagram.

Idén till podden kom från Peter Fransson, som har en bakgrund som säljare i elgrossistledet. Han ville gärna ha med kusinen Billy, som är auktoriserad elinstallatör.
– Peter, och även jag, hade lyssnat mycket på poddar och ljudböcker både för nöjes skull och för att hämta information. Men att dra igång en egen podcast var jag väl lite tveksam till i början, erkänner Billy.

– Men efter att ha hört mig för en del insåg jag att det fanns ett behov, framför allt av att bilda och inspirera. Där låg mitt incitament. Genom att bjuda in experter från branschen som brinner för olika segment försöker vi just bilda och locka fler elektriker att utbilda sig.

Framgången gav mersmak

Elektrikerpodden började sända 2021 och väckte snabbt stort intresse, närmare 40 000 individer har lyssnat från starten till nu. Hittills har det blivit 128 avsnitt, i regel ett nytt i veckan.
– Vi vänder oss till en stor grupp, allt ifrån gymnasieelever till elektriker och elinstallatörer och alla andra som verkar inom elbranschen, berättar Billy. På en vecka har vi omkring 5 000 lyssnare. Framgången ledde till att vi förra året bestämde oss för att köra fullt ut, 100 procent.

Det blev möjligt genom en rad partnersamarbeten, med företag som Schneider, Ahlsell, Nexans, Garo, Trainor och El-Vis. I år har kusinerna även börjat sända på YouTube och Instagram. Billy och Peter reser runt i landet och träffar intressanta personer, testar utrustning och snackar om allt möjligt – högt och lågt – som påverkar folk i branschen.

Spelar in inför publik

Och nu har alltså turen kommit till Göteborg, Svenska Mässan och Elfack. Billy och Peter flyttar in i en öppen studio på plan två och håller igång från morgon till sen eftermiddag varje mässdag.
– Det blir en jättebra mötespunkt och vi ser väldigt mycket fram emot samarbetet med Elfack. Vi vill ju träffa våra lyssnare och följare – och att fler ska upptäcka oss. Mässan erbjuder oss en fantastisk möjlighet att göra det.

– Vi kommer att bjuda in till samtal med gäster, profiler i branschen. Alla är hjärtligt välkomna att lyssna när vi spelar in podd, filmar olika inslag eller gör lärande aktiviteter där publiken kan delta.

Poddar spelas in inför publik på morgon och eftermiddag. Men programmet rullar på hela dagen med punkter som Meet’n greet och Kläm’ o känn. Vissa delar, med leverantörer som visar produktnyheter, livesänds två gånger om dagen på Instagram och YouTube – lagom till 11- och 15-fikat i byggboden.

Vill öka självförtroendet

Och så blir det lightkurser med en expertpanel:
– Då ska man, som besökare, kunna lära sig något nytt under en timme: testa och mäta, kanske söka fel. Förkovra sig hands on, helt enkelt, förklarar Billy. På så vis hoppas vi kunna bidra till att våra lyssnare blir duktigare i sin yrkesroll och får ökat självförtroende. Det är själva kärnan i det vi gör: vi vill inspirera, motivera och sprida kunskap – på ett enkelt och lättillgängligt sätt.

Hela programmet tillsammans med utställarlista och aktiviteter på Elfack finns på www.elfack.com. Fackmässan öppnar 9:e maj och pågår fram till 12:e maj på Svenska Mässan i Göteborg.

Hämta din biljett till Elfack »