Största montern någonsin – därför storsatsar Hager på Elfack

Leif-Hallén-Hager_sverige– Framtiden är elektrisk. Vi vill visa vad vi kan bidra med, inte minst när det gäller microgrids och bostadsanpassad energilagring.
Det säger Leif Hallén, VD på Hager i Sverige, som utvidgar sin verksamhet och gör tidernas största satsning på Elfack.

Hager, ledande leverantör av system, lösningar och tjänster för elinstallation, satsar rejält på Elfack, 9–12 maj på Svenska Mässan.
– För oss är mässan det kanske bästa tillfället att träffa våra kunder och visa våra lösningar under en begränsad tid, motiverar Leif Hallén.
– Elfack är efterlängtad, det har ju gått hela fyra år sedan sist. Vi märker ett sug efter att mötas på det här sättet. Därför har vi valt en större monter än någonsin, samt ytterligare en monter för Pmflex.

Bygger fabrik i Göteborg

Pmflex, som är ledande europeisk tillverkare av installationsrör för elkablar, köptes tidigare i år upp av Hager Group.
– Förvärvet ger oss en bredare portfölj, vi blir mer relevanta för fler kunder. Vi bygger nu en fabrik, kontor och lager för Pmflex på Hisingen i Göteborg, vilket ökar våra förutsättningar att bidra till en hållbar framtid, säger Leif.
– Pmflex är en stark innovatör och tillverkar rörprodukter med hållbara plastmaterial, vilket stödjer Hagers ansträngningar för att minska utsläppen och koldioxidavtrycket från elektriska installationer.

Microgrids – allt viktigare

När det gäller marknadsläget ser han både utmaningar och möjligheter:
– Just nu upplever vi en svacka i bostadsbyggandet till följd av inflationen, de höga räntorna och energipriserna. Det lär ta några år att ta oss igenom den. Men den dippen kompenseras av att samhället elektrifieras alltmer, vilket skapar ett behov av elmaterial. Speciellt när vi talar om solcellsanläggningar, lagring av energi och laddning av elbilar. Så på lite längre sikt ser det ljust ut.

Leif Hallén är övertygad om att framtiden är elektrisk. Men även förnyelsebar.
– Traditionell eldistribution är en pressad sektor, menar han. Vi behöver nya sätt att producera och distribuera el. I fjol byggdes 55 000 solenergianläggningar i Sverige, en fördubbling mot året innan.

Hager är, och vill vara, en partner i den snabba utvecklingen.
– Vårt bidrag är produkter som medverkar till en hållbar utveckling. Till exempel microgrids, bostadsanpassade lösningar för att optimera och sänka kostnaderna med batterier.

Stora förhoppningar på Elfack

På Elfack visar Hager en ny serie elbilsladdare och utrustning för styrning och stöd som svarar upp mot de höga kraven på installation och säkerhet: bland annat personskydds-, dvärg- och jordfelsbrytare. Dessutom digitala lösningar och molntjänster för att mäta och anpassa sin elförbrukning.

Montern har två fokusområden, Living space och Work space.
– Living space fokuserar på elbilsladdning, lagring, brytare och säkerhetsprodukter. Work space på kommersiella produkter som ställverk och lösningar för kontor, skolor och sjukhus, förklarar Leif Hallén.

Han hoppas på många besökare – och ser fram emot vimlet på Elfack:
– Att nätverka är viktigt för oss. Mässan är också en viktig nyhetskälla, man kan uppdatera sig om teknikutvecklingen, om allt som är på gång. Och spana in den elektriska framtiden.

Hela programmet tillsammans med utställarlista och aktiviteter på Elfack finns på www.elfack.com. Fackmässan öppnar 9:e maj och pågår fram till 12:e maj på Svenska Mässan i Göteborg.

Hämta biljett till mässan »